torsdag den 2. juli 2015

Underbukser, Hemguide og centerguidefod


Så fik jeg endelig tid til at tage lidt billeder igen :)

Flere efterspørger hvad og hvordan man kan bruge Hemguiden og Center guide foden - og det vil jeg vise i dette indlæg. Jeg bruger nemlig dem begge til underbukser til min søn.

Jeg har brugt underbukse mønstret fra Ottobre nr. 6/2013 - de lange underbukser, som jeg så har kortet af til almindelige underbukser og så har jeg gjort dem en del smallere, for at de passer min smalle dreng.


Jeg kan godt lide at have 'bagsiden' af dæksømmen på fronten, da jeg synes det giver en rigtig god effekt på ellers 'kedelige' ensfarvet underbukser.
Jeg har startet med bare at folde op vrang mod vrang - man burde måske presse, men det har jeg altså ikke gjort. 

 Så skal Hemguiden monteres. Jeg montere det lille nedhak sidder lige ud for foden, og at kanten af nedhakket til venstre passer med at stoffet ligger et par millimeter længere ude end den yderste nål. Derefter skal den indstilles til den bredde man vil have på oplægningen.


Normalt vil man vende stoffet om, så foldet ligger nedad, men for at få den synlige dæksøm, vender jeg den sådan her, og mærker mig så frem på nedhakkets venstre side for om stoffet ligger korrekt. Så ligges stoffet ind under trykfoden og under guide'tingen'. 


Køre, køre og køre, og når der sluttes, løftes trykfoden, trådene trækkes ud mod dig selv mellem trykfod og nåle, derefter klippes de af og stoffet kan trækkes bagud. 


Så er begge stykker lagt op. 


Jeg bruger symaskinen til at sy sammen med, og her syes bensømmene sammen. Vend retten ud, så man kan se hvor skridtkilen skal sidde.


Skridtkilen er her placeret let hvor den skal syes fast i underbuksen.


Nu er skridtkilen syet fast med symaskinens strækstring og vendt retten ud.


Så er trykfoden blevet skiftet ud med center guide foden,


Underbuksen er nemmest at arbejde med hvis den er vendt på retten og man så ligger retten ned på maskinen og åbner sømmen. Man kunne godt presse dem fra hinanden, men det er ikke nødvendigt.
Center guiden sættes til at køre lidt midt i sømmen og jeg bruger her to nåle i den bredeste position. Man kan med fordel bruge alle tre - jeg synes dog bedre om at bruge to.

Her er syningen færdig på den ene side af buksen.


Den anden side af buksen er nu syet på skridtkilen og den er nu klar til endnu en dæksøms stikning.


Næsten færdig, nu mangler kun elastikken i taljen.


Jeg overlocker elastikken fast indeni, for så kan jeg bukke den ned, uden at kunne se elastikken. Vær dog meget opmærksom på at i ikke får skåret i elastikken.


Når elastikken er gemt ved et enkelt nedbuk, så bruger jeg den almindelige fod til at ligge en synlig dæksøm rundt i livet der holder elastikken fast. Jeg ligger den et par millimeter inde, så ikke den kommer ud over elastikken.


Og et styks færdige underbukser til min søn.


1 kommentar:

  1. super guide til gør det selv boksershorts, men jeg er nok mere til at købe dem selv ... er ret glad for boksershorts i bambus ...

    SvarSlet