lørdag den 24. januar 2015

Ribstrimler til tapebinder

Ribstrimler er uundværlige når man har en cover maskine og gerne vil lette syningen af kanter. Specielt er de uundværlige når man syer tøj til børn - bodyer, heldragter og halskanter i bluser.

I stedet for at købe det færdigskåret i dyre domme, så kan de skæres selv, helt uden maskine eller andre dyre ting. Det kan faktisk gøres til under 100 kr. i skærematerialer + selvfølgelig ribben.

Der er flere måder at skære dem på, det der er vigtigt for at få én lang strimmel, er at vælge rundstrikket rib. Man kan både skære dem på en maskine - F.eks. en Simplicity rotary cutting machine eller man kan skære dem i hånden med en rulleskærer.

Her har jeg skåret dem med en rulleskærer.

Min tapebinder til min Janome Coverpro 1000CPX, er en A tapebinder, dvs. at den 'kun' folder 3 gange. Den er uoriginal og er købt på EBAY i USA. Den bruger en strimmel på 35 mm. og har en færdig kant på 13 mm.


Du har brug for en skæreplade, den jeg har er A2. Derudover skal du bruge en lineal (30 cm.), en tusch, kuglepen eller et stykke stofkridt og en rulleskærer (jeg bruger den billige fra Stofogstil)Først starter du med at skære kanten lige 


Derefter måles der det antal mm. som strimlerne skal være, for mit vedkommende har jeg målt 35 mm. og sat en prik, dette har jeg gjort på hele ribben. Og af to omgange, så linjen bliver så lige som muligt. Nogle vil måske gerne sætte tre prikker for at linjen bliver helt lige. 


Så skal linjerne skæres. Lig nu linealen på prikkerne du har sat, og pres godt ned, imens du skærer langs linealen med rulleskæreren. Jeg har skåret Ca. 28 cm. op, så der er Ca. 12 cm. der ikke er skåret over. 


Hele ribben skæres efter prikkerne der er blevet sat. 


Hele ribben er nu skåret Ca. 28 cm. op og i den bredde du skal bruge. 


Nu skal ribben åbnes, så den del af ribben der ikke er skåret ligger udfoldet ned mod skærepladen. Og alle strimlerne ligger ovenpå den del der ikke er skåret. Det er nemmest hvis strimlerne ligger øverst, da du så kan se strimlerne og derved ikke skære i dem når midterdelen skal skæres. 


Du starter ved at ligge linealen skrå fra kanten og over til den første strimmel, Dette bliver starten på strimlen. 


Nu skæres strimlen videre ved at skære på skrå, fra det første hak i den nederste kant og til nummer to hak i den øverste kant, osv. Indtil man til sidst rammer kanten i den anden ende. 


Til sidst hænger det hele sammen i en lang strimmel og de kan rulles på ruller. 


Jeg ruller strimlerne på en rulle af 5 A4 papirer jeg har sat sammen med tape. 
Jeg har rullet 7 strimler på en rulle, og har derefter klippet papirsrullen over så hver rulle strimmel er 'alene'. Jeg håber du kan bruge guiden og at du selv får skåret en masse strimler til din tapebinder, så arbejdsprocessen bliver nemmere. 10 kommentarer:

 1. Fucking fantastisk... Genialt... Hvor stort et stykket fra start af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger 49 cm. til 3,5mm. og det får jeg 11 meter strimmel af :)

   Slet
 2. Tak for guide, både med tapebinder, og udskæring af strimler! Det hjalp mig. Jeg synes det er liiiidt svært med tapebinderen, men jeg skal nu nok få det lært, især med denne hjælp. God søndag!

  SvarSlet
 3. rigtig god vejledning :0) Tak! hilsen Ulrike

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig genialt ud, det skal jeg helt klart prøve, håber jeg kan finde ud af at dreje det rigtigt når det skal skæres til et langt stykke.
  Har du også købt din Hemguide i Kina, hvis ja kan du så hjælpe med et link for jeg kan desværre ikke finde en, har søgt på den side du nævner.
  På forhånd tak

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maj,
   Ellers skriver du bare hvis du har problemer :)

   Hemguiden er original og købt i England :)

   Kh. Michelle

   Slet
 6. Det er super nemt som du har vist. Så mange tak for det.
  Hilsen Hanne Bang

  SvarSlet