onsdag den 28. januar 2015

Indstilling af tapebinder

Indstillingen af disse fantastiske apparater kan være noget af en jungle, og det er bestemt ikke altid at det lykkedes. Jeg vil prøve at hjælpe med indstillingerne, så starten forhåbentlig kan blive nem for jer alle.


For at bruge tapebinderen skal du bruge følgende: 
- EL x 705 nåle, enten 80 eller 90 (Jeg bruger 80) 
- Den lille metaltrykfod der er beregnet til tapebinder eller den gennemsigtige fod (denne bruger jeg) 


Indstillinger på maskinen - Følg altid indstillingerne som er anvist på maskinen! 
 - Midterste tråd: 6
 - Højre tråd: 4
 - Undertråd: 3 
 - Stinglængde: 4 
 - Differantialen: 1 
 - Trykfodtryk: 12mm


 -  
Indstilling af tapebinder
 - Her er et billede af producentens brugsanvisning, hvor du skal gå efter C, hvor den øverste kant er længere inde på stoffet end den nederste kant.
Når du får den fra producenten vil den ofte være indstillet efter A.På forsiden ser de ens ud, men det er bagsiden der er vigtig. Ribben til venstre er den rigtige, da den har den ene nål helt ude forbi ribben og derved 'lukke' af for ribben, og derved med indstillinger efter C. Og den til højre er forkert, og selve syningen ligger inde på ribben og er laver med indstillingerne til B. 


For at indstille tapebinderen skal der rykkes lidt på de to øverste skruer.
For at den skal være indstillet som C, skal den venstre skrue til venstre, og den højre skal så meget til højre som muligt.

Den højre skrue styrer hvor ribbens underkant skal være. Jo mere til højre den er, jo mindre stikker ribben frem på underkanten.
Den venstre skrue styrer hvor ribbens overside ligger. Jo mere til venstre den er, jo længere ind på stoffet sidder oversiden af ribben. Så hvis dine sting på oversiden er udenfor ribben, så skal den venstre skrue løsnes og skubbes til venstre.


Det øverste billede her, er hvordan den skal se ud, og det nederste er hvordan den IKKE skal se ud.
Så skal tapebinderen placeres rigtigt i forhold til trykfod og nåle. Min er placeret så 'munden' på tapebinderen flugter med fodens venstre, inderste side. Det tager lige et par forsøg at få den sat ordentligt. Stikningerne skal ligge ca. 2mm. inde på ribbens forside.

 Jeg håber det bliver lidt nemmere for dig at få indstillet din maskine og ikke mindst tapebinderen med denne guide. 
Rigtig god fornøjelse


1 kommentar:

  1. Må jeg spørge hvorfor du bruger de til nåle til højre? På min Singer ser det ud til at venstre nål og den i midten er dem der er i brug?
    Jeg har problemer med overspringssting på den venstre nål.

    SvarSlet