onsdag den 28. januar 2015

Holder til ribstrimlerne

Vi alle ved at det er mega træls hele tiden at skulle holde øje med at ribben ikke ruller, ikke er for stram og ikke ryger ned på gulvet når vi syer med tapebinderen. Derfor satte jeg min kære svigerfar på arbejde. Jeg ville gerne have han skulle lave en TUNG og TYND køkkenrulleholder, som kunne passe til mine ribruller.

Et par dage efter kom han med denne


Til at sætte mellem rullerne så der ingen modstand er fra stof mod stof, har han lavet nogle skiver. Og da han nu var igang, lavede han lige nogle ekstra, som jeg har taget i brug til mønstertegning. 


Den nederste plade som den står på er ca. 25 cm. i diameter, de små plader er ca. 10 cm. i diameter og selve stangen er ca. 35 cm. høj.
I princippet skal den bare være så høj så den øverste ribrulle er ud for tapebinderen på maskinen, ca. 12-15 cm. + lidt ekstra. 


Det vigtigste er at bunden er tung, så den bliver stående. Ikke fordi maskinen trækker i den, men fordi jeg synes det er vigtigt den ikke rykker sig på noget tidspunkt. Så hvis du har en tung køkkenrulleholder, så rul dine ribstrimler op på en køkkenrulle eller en rulle papir der passer med stangen på køkkenrulleholderen. 

Jeg håber du kunne bruge denne og at det har givet dig mod på selv at prøve. 
Rigtig god fornøjelse 

8 kommentarer:

 1. Nej nej nej! Den er jo et must have! Kan da ikke selv lave sådan en 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må have fat i en smed, ved der er nogle stykker der har søgt efter en til at lave den, på de lokale grupper på facebook :)

   Slet
 2. Så er manden sat på opgaven den er da en af de ting i kategorien must have

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder dejligt. Det er virkelig også en lækker ting der gør det meget lettere at bruge tapebinderen :)

   Slet
 3. Hej med dig.
  Skøn blog du har her. Jeg har også en janome coverstitch lige som dig, og har ligeledes haft min kamp med tapebinderen. Jeg har dog en omvendt skruetvinge som sidder fast på bordet og mine ruller sidder på.
  Måske vi kunne dele erfaringer, ikke kun med tapebinder men også med andre trykfødder og indstilling af pyntesømme. Jeg kan nemlig godt lide "vrang siden" af sømmen, men synes den kan være svær at indstille. Ved du eventuelt noget om trykfodstryk eller hvor man kan læse om det?
  Kig endelig forbi min hjemmeside www.anjaanemone.dk

  Hygge og hilsner
  AnjaAnemone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anja,
   Tak for ros af min blog :) Jeg hjælper gerne, og er der noget i mangler, så siger i bare til :)

   Jeg bruger som udgangspunkt altid 1-1,2 cm. i trykfodstryk, det synes jeg giver det pæneste og mest jævne resultat :)

   Kh. Michelle

   Slet
 4. Hej
  Hold da op, hvor er det et stort arbejde du har gjort for at hjælpe os andre - det skal du ha tusind tak for. Jeg har lige bestilt en tapebinder og håber jeg kan finde ud af det - med hjælp fra dine fantastiske forklaringer :-) vh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbet,
   Ellers siger du til hvis der er noget jeg kan hjælpe med :)

   Kh. Michelle

   Slet